Az impregnálás királya és állandó bestsellerünk. Soha nem volt még ilyen forradalmian hatékony technológia, mely lehetővé teszi a korlátlan védelmet a szennyeződések, a foltok és a nedvesség ellen, miközben teljesen megmarad az anyagok és a membránok lélegző képessége.

A megfelelő védelemmel megőrizheti az anyagok tulajdonságait és kinézetét, meghosszabbíthatja a cipő, ruha, táska élettartamát. Az impregnálással nem csak a nedvességtől védjük az anyagot, de kevésbé koszolódik, így könnyebben tisztíthatóak.

A cipők helyes tisztítása termékeinkkel gyerekjáték. Kímélő, száraz tisztítás fedett és hasított bőrre, nedves tisztítás akár anyagfajtára szabva, ilyen például a téli időben nagyon kedvelt hó és só folt eltávolító SHAMPOO DIRECT, vagy a száraz és nedves tisztításhoz is használható alap darab, a CLEANING BRUSH kefe. A cipőtisztításhoz szervesen hozzátartoznak a megfelelő kiegészítők is. Kínálatunkban megtalálhatóak polírozó rongyok és kefék egyedileg a bőrökre szabva, legyen szó egész finom tapintású, vagy robusztusabb, fedett, hasított, vagy akár zsíros bőrről.

A bőrből készült termékeknek tápanyagra van szüksége, hogy sokáig puhák és rugalmasak maradjanak, de a szintetikus és textilből készült anyagok rugalmassága is nagyban függ az ápolástól. Másik fontos szempont a cipők színének megtartása, melyben szintén segít az impregnálás és az egyéni, színes ápolóink, impregnálóink.

A cipőápoláshoz szervesen hozzátartoznak a megfelelő, minőségi kiegészítők. Passzív cipőápoláshoz talál nálunk sámfákat, bőrpuhítót, színvédőt, selyemsprayt és bőrtalpápolót is. A lábbelik felhúzását stílusos cipőkanalaink segítik, de a cipőbelsők terén is széles kínálattal dolgozunk.

Számos oka van a talpbetétek népszerűségének. Kényelmes viselet, könnyen cserélhető, ezért higiénikusabb, segít a járásban, véd a téli hideg ellen, vagy épp csökkenti az izzadást mezítlábas viselet esetén. 

Funkcionális ruhához, kabátokhoz, extra membránokhoz speciális mosószerre és bemosható impregnálóra van szükség. Cégünk 50 év tapasztalatát és innovatív törekvését tette bele termékei fejlesztésébe. 1962 óta vagyunk jelen Himalája és egyéb expedíciókon termékeinkkel, így megtanultuk milyen az extrém kondíciókra fejleszteni.  

A Collonil Organic termékcsaládban törekszünk rá, hogy kémia alapanyagoktól mentesen, 90%-ig természetes összetevőkkel dolgozzunk. 
Biológiai bőrápolás kompromisszumok nélkül; ezt kínálja az Organic termék család. Teljes körűen a tisztítástól az impregnáláson át - különlegesen értékes alapanyagokkal, mint olíva olaj, bambusz kivonat, carnaubawax és makadámia olaj- az ápolásig. A gyorsan lebomló alapanyagok teszik ezt a szériát különösen környezetbaráttá. Mindezek mellett az impregnáló és az ápoló is, fedett bőrre, hasított bőrre és textilre egyaránt használható, amelyek maximálisan táplálják és nedvességgel látják el az anyagot.  

A Collonil 1909-es termékcsaládja egy merőben új dimenzió: fenséges, intenzív és meglepő. Igazi öregedésgátló program a bőrnek. Magas minőségű bőrápolás, hagyományőrző és innovatív egyben: ez a Collonil missziója. A termékcsalád neve a cég alapítási évét jelöli, tükrözve ezzel az eddigi töretlen sikert. A bőr kényeztetése a 1909-es szériával biztosan sikerülni fog, hiszen emberi testápolókban megtalálható alapanyagokban bővelkednek a termékek, ennek köszönhetőleg a fedett bőr cipők bársonyosak, és gyönyörűen polírozhatóak lesznek. A finom hasított és nyers bőr pedig ápolt és friss, hiszen értékes viaszok és olajok védik a bőr szerkezetét és színét.